Marinēti šampinjoni ir mana mīļākā uzkoda, ko uztaisu vien 7 minūšu laikā.
Izmantojot šo recepti, šampinjonus var iemarinēt ātri un vienkārši, bet garšas ziņā tie neatpaliek no sēnēm, kas pagatavotas atbilstoši ilglaicīgās marinēšanas metodēm.
Jau sen esmu atteikusies no marinētu sēņu pirkšanas, labprātāk gatavoju šampinjonus pēc šīs receptes. Tie ir ideāli piemēroti salātiem un kā piedeva kartupeļiem.
VIDEO:
Sastāvdaļas:
1 kilograms šampinjonu;
2 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote sāls;
4 ēdamkarotes etiķa;
4 ēdamkarotes augu eļļas;
10-12 smaržīgo piparu graudi;
2-3 lauru lapas;
2-3 krustnagliņas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi arī varētu interesēt
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi paziņo, ar ko rēķināties tuvākajā laikā: ”Pats grūtākais sāksies no 19.novembra”
- “Es nekad nebraucu ar atvērtu logu un neiesaku to arī jums”: es izskaidroju, kāpēc logus braucošā automašīnā vajadzētu turēt aizvērtus
- Laba ziņa: no 2026.gada šajā Latvijas pašvaldībā tiks krietni palielināti pabalsti
- Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu
- Smalki un gaisīgi kā ziedlapiņa, bet “pieder” viņiem: 9 maigi un “sievišķīgi” vīriešu vārdi








